Design History

Original Plans - Conceptual Bank Side Elevation

Original Plans - Conceptual Bank Side Elevation

When Hope (Ring) and Dick Stroble chose to make their life here, they asked young Seattle architect Norman Sandler and his interior designer wife Elizabeth to make their dreams come true with a rare blend of bold design, originality and stability. The Stroble Residence was a breakout project for Sandler, who stayed on the property while he designed, and showcases his creativity and locational brilliance as each room comes alive from season to season.

The home came to life like an idea in Stroble and Sandler’s collective thoughts, as hand drawn plans and photographs show an evolution of design with a great care and understanding of the lot development, bluff prominence and house orientation. The intention of each detail explains why the house design, function and livability endure today.

In 2007-2008, the current owners added to the home, expanding upon the clear and effective design of the original structure. The result is a fusion of nature with architecture where windows meet indoor and outdoor elements complemented by a balance of rugged and massive building materials with refined rooflines and glass. With spa-like amenities, privacy and the perfect location, it is now even easier to enjoy all the Stroble Residence has to offer, inside and out. 

Learn more about Sandler Architects here >>


Original Floor plans & Designs



Construction Photos from the owners